Mięso włożyć do garnka z wodą – zagotować. Dodać obraną włoszczyznę – gotować na małym ogniu min. 40min. Przecenić przez durszlak, aby uzyskać bulion. Zupę ponownie zagotować – dodać cebulkę, przecier, rozrobioną śmietanę, i pocięty na małe kawałeczki filet z kurczaka. Gotować ok. 20 minut. Do zupy dodać makaron pełnoziarnisty – gotować jeszcze 5 min. od czasu do czasu mieszając. Wyłączyć zupę i poczekać, aż makaron „dojdzie”. Przygotowana w ten sposób zupa jest dużo mniej kaloryczna, a smakuje lepiej niż tradycyjna! Smacznego!
– 1 pojedynczy filet z kurczaka,
– 3,5 l wody,
– cebula w kostce (Knorr),
– włoszczyzna,
– przecier pomidorowy duży,
– łyżka śmietany 12,
– 2 liście laurowe,
– 2 kulki ziela angielskiego,
– 5 ziarenek pieprzu,
– 2 garści makaronu pełnoziarnistego.
Mięso włożyć do garnka z wodą – zagotować. Dodać obraną włoszczyznę – gotować na małym ogniu min. 40min. Przecenić przez durszlak, aby uzyskać bulion. Zupę ponownie zagotować – dodać cebulkę, przecier, rozrobioną śmietanę, i pocięty na małe kawałeczki filet z kurczaka. Gotować ok. 20 minut. Do zupy dodać makaron pełnoziarnisty – gotować jeszcze 5 min. od czasu do czasu mieszając. Wyłączyć zupę i poczekać, aż makaron „dojdzie”. Przygotowana w ten sposób zupa jest dużo mniej kaloryczna, a smakuje lepiej niż tradycyjna! Smacznego!