Schab pieczony w pomidorach i pieczarkach

Dziś proponuję bardzo szybkie w przygotowaniu, ale smaczne i dietetyczne danie. Polecam wszystkim, dla których ważny jest zdrowy styl życia!

Składniki:
1kg schabu bez kości, 1kg pomidorów lima, 0,5kg pieczarek, 2 duże cebule, pieprz, sól, bazylia, oregano, keczup.

Przygotowanie:
Schab pokroić w plastry o szerokości 1,5cm, natrzeć solą, opruszyć pieprzem wysmarować keczupem i wstawić do lodówki na min. 1 godzinę.
Pomidory pokroić w plastry, celule w piórka, pieczarki w plasterki.
Po wyjęciu z lodówki mięso ułożyć na uprzednio przygotowanej płaskiej blasze, położyć na nim pieczarki i połowę cebuli, następnie przykryć warstwą pomidorów i opruszyć cebulą, solą pieprzem, i ziołami. Piec w temperaturze 150 stopni przez około 1,5 godziny.

Smacznego!