Czas grillowania!

Uwielbiam grillować, więc podaję przepis na coś czego nie może zabraknąć na moim stole obok kiełbasek, drobiu lub karkóweczki z grilla.

SAŁATKA GRILLOWA

Znakomity dodatek do potraw z grilla i nie tylko.

Składniki:
1 średni bakłażan
2 marchewki
2 pietruszki
2 duże cebule
5 dużych pieczarek
2 czerwone papryki(lub dowolna)
20 dag żurawiny suszonej
1 mały brokuł
10 pomidorków koktajlowych
natka pietruszki (wedle upodobań można zastąpić koperkiem świeżym)
sól, pieprz, oliwa z oliwek
10 ziemniaków
przyprawa do ziemniaków

Ugotowane w mundurkach ziemniaki, obieramy i kroimy na grube plastry. Następnie posypujemy przyprawą i skrapiamy oliwą z oliwek.
Kroimy bakłażana, marchewki, pietruszki, cebule, pieczarki, paprykę wzdłuż lub na pół i grillujemy okołó 10-15min. Po tym czasie wszystkie warzywa kroimy w kostkę i umieszczamy w miseczce. Dodajemy pokrojone pomidory, podzielony na małe cząstki brokuł, posiekaną pietruszkę i żurawinę. Skrapiamy wszystko oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Przyprawione ziemniaki grillujemy z obu stron do zrumienienia.Podajemy z sałatką i dowolną potrawą miesną.

ŻYCZĘ SMACZNEGO ! ! !