– 1 opakowanie ciasta francuskiego o obniżonej zawartości tłuszczu, – świeże truskawki (nie mrożone), lub odsączone świeżo starkowane jabłka, – 1 jajo. Ciasto rozwinąć pokroić na prostokąty. Na każdym z nich ułożyć owoce, zakleić rogi ciasta w „sakiewkę”. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni (można włączyć termoobieg). Ciastka posmarować rozbełtanym jajkiem, ułożyć na papierze do pieczenia i piec ok. 15 min.
– 1 opakowanie ciasta francuskiego o obniżonej zawartości tłuszczu,
– świeże truskawki (nie mrożone), lub odsączone świeżo starkowane jabłka,
– 1 jajo.
Ciasto rozwinąć pokroić na prostokąty. Na każdym z nich ułożyć owoce, zakleić rogi ciasta w „sakiewkę”. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni (można włączyć termoobieg). Ciastka posmarować rozbełtanym jajkiem, ułożyć na papierze do pieczenia i piec ok. 15 min.