Dieta Dla Zdrowia

zapiekanka warzywna

pyszna i zdrowa

1 kalafior,

20 dag. fasolki szparagowej,

2 sztuki młodej cukinii,

15 dag żółtego sera,

50 dag. mięsa mielonego szynki,

4 łyżki bułi tartej,

2 jajka,

sól, pieprz.


Z mięsa mielonego, bulki tartej, jajek i przypraw wyrobić masę, uformować klopsiki.

Kalafior i fasolkię ugotować w osolonej wodzie. Cukinię pokroić w 0,5 cm krążki, posolić, odstawić na pół godziny, potem odsączyć.

Kalafior podzielić na różyczki, układać w naczyniu żaroodpornym, następnie fasolkię szparagową, cukinię, klopsiki, posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika, nagrzać do 180 stopni, piec około 40 minut.

Autor: nin22

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)