Dieta Dla Zdrowia

Suflety z marchwi

Z marchewki można wyczarować wiele potraw. Na przykład zdrowe i pyszne suflety!

Składniki

ilość porcji: 6

450 g grubo posiekanej marchwi

55 g margaryny

1 łyżeczka ekstraktu wanilii

3 jajka

3 łyżki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

150 g (3/4 szkl.) cukru

Metoda przygotowania

Przygotowanie:5 min | Gotowanie:1 godzina

Nagrzać piekarnik do 175°C. Lekko posmarować tłuszczem naczynie żaroodporne o pojemności około 2 l.

W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wrzucić marchew i gotować, aż będzie miękka, ok. 15 do 20 minut. Odcedzić i rozetrzeć na miazgę. Dodać margarynę, ekstrakt waniliowy oraz jajka i dobrze wymieszać. Przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier i wymieszać z marchwią na gładką masę. Przełożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego.

Piec przez 45 minut.

Autor: Anitka
Źródło: www.gotujmy.pl

Oceń artykuł

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)