Dieta Dla Zdrowia

Salsa z arbuza

Myślicie, że salsy mogą być tylko tłuste i wprost ociekać kaloriami? Nic bardziej mylnego. Oto przed Wami przepis na salsę z arbuza!

Składniki

ilość sztuk: 4 szklanki

500 g drobno pokrojonego arbuza

75 g (1/2 szklanki) drobno posiekanej zielonej papryki

2 łyżki soku z limonki

2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

1 łyżka posiekanej dymki

1 łyżka posiekanej świeżej papryczki jalape?o (lub czuszki) bez gniazda nasiennego

1 ząbek czosnku

Metoda przygotowania

Przygotowanie:15 min

Wrzucić do dużej miski kawałki arbuza, zieloną paprykę, sok z limonki, kolendrę, dymkę i jalape?o, i dopraw solą i przeciśniętym czosnkiem. Dobrze wymieszaj i gotowe. Można podawać z chipsami, grzankami... i z czym tylko zazwyczaj jecie salsę :-)

Autor: Boczek
Źródło: www.gotowanie.pl

Oceń artykuł

Komentarze (1)

  • olusia2011/08/28 14:03

    super

    noo..noo...takiego zastosowania jeszcze nie znałam!

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)