Dieta Dla Zdrowia

Salatka jesienna do słoików

SAŁATKA: 2 kg kapusty, 2-3 papryki, 1 kg pomidorów lub ogórków, 1 kg cebuli, 1 kg marchwi. ZALEWA: 3/4 szkl. cukru, 1 szkl. octu, 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczka pieprzu, 3/4 szkl. oliwy.

Wszystko pokroić, wymieszać z zalewą i gotować na wolnym ogniu około 20 min. Nakładać do słoików i pasteryzować.

Autor: karola148

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)