Dieta Dla Zdrowia

Sałatka z orzechami

Pięknie wygląda i pięknie smakuje. Owoce można zmieniać w zależności od sezonu. Mnie najbardziej smakuje z truskawkami.

Składniki:

roszponka
sałata lodowa
sałata strzępiasta
sałata bordowa
kilka dorodnych truskawek
kilka orzechów włoskich
sok z cytryny
łyżka miodu

Układamy na salaterkach różne rodzaje sałaty (bordowa, strzępiasta, lodowa) i roszponkę. Dodajemy duże kawałki truskawek, następnie duże kawałki orzechów włoskich (oczywiście obranych). Wyciskamy kilka kropli soku z cytryny. Całość polewamy płynnym miodem. Schładzamy w lodówce. Pyszne.

Autor: daria

Oceń artykuł

  • Ocena: 4.4/5
  • Głosów: 7

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)