Dieta Dla Zdrowia

Ryż zapiekany z jabłkami

Smaczny i szybki deserek na jesienne wieczory.

1 woreczek ryżu
2 lub3 średnie jabłka 
cynamon
łyżeczka cukru brązowego
łyżeczka masła

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na to wyłożyć ugotowany wcześniej ryż. Obrane jabłuszka pokroić w cienkie plasterki, dodać cukier, cynamon i wymieszać. Ułożyć to na warstwie ryżu.
Zapiekać całość w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około 25 minut.

Wierzch można udekorować drzemem owocowym z całymi owocami i zajadać ze smakiem.

 

 

 

Autor: marysia

Oceń artykuł

  • Ocena: 4.2/5
  • Głosów: 6

Komentarze (3)

  • Ravindra2015/07/14 10:08

    FX2SfOPaYQ

    , : To takie rzeczy jada się pcdozas karnawału w Rio;) Wyglądają zachęcająco. : 25o dkg sera żf3łtego? 2 kilo? : Poprawiłam już ten błąd ^^ Dodaj komentarz Twf3j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, ktf3rych wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *Connect with FacebookPodpis * E-mail * Witryna internetowaKomentarzMożesz użyć następujących tagf3w oraz atrybutf3w HTML-a:

  • Sebastian2015/07/10 01:39

    W4vz8snG

    , : dobra rada: zrf3bcie podwf3jną porcję bo taka jedna za szybko się kończy , : Są pynzse, zajadałam się nimi w Rio mniam ! , : To takie rzeczy jada się podczas karnawału w Rio;) Wyglądają zachęcająco. : 25o dkg sera żf3łtego? 2 kilo? : Poprawiłam już ten błąd ^^ Dodaj komentarz Twf3j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, ktf3rych wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *Connect with FacebookPodpis * E-mail * Witryna internetowaKomentarzMożesz użyć następujących tagf3w oraz atrybutf3w HTML-a: Kategorie Archiwa Meta Ostatnie komentarze karmel-itka: szana: kimek: Krzysiek: Basia: Tagi Linki

  • Patricia2015/07/09 20:58

    KL6ic3LAf

    Eunicka pisze: 19-10-2012 o 21:58Co do tłuszczu, mam podobne zdiane: smalec jest z grubsza najlepszym tłuszczem do potraw mięsnych i ryb. Do warzyw i sera także używam oliwy i masła klarowanego. Potwierdzam walory łoju, ale rzadko go używam. Jednak kaczkę wolę na maśle. Indyka piekę po zamarynowaniu w oliwie z przyprawami, jednak sznycle lub zrazy z indyka rewelacyjnie wychodzą z dodatkiem boczku. Przedstawiony przepis stosuję od dawna i wykonuję podobnie, jednak unikam glutenu (po nim źle mi funkcjonują jelita oraz mam skf3rne wypryski), więc obtaczam w samym jajku lub w jajku z płatkami bg albo z sezamem. Ciekawi mnie co Pan sądzi o serze pleśniowym. Przekrojony na pf3ł camembert lub brie, obtoczony j. w. smakuje znakomicie.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)