Dieta Dla Zdrowia

Risotto ze szpinakiem i appenzellerem

Zapraszam do wypróbowania pysznego i zdrowego dania!

Przygotowanie 20 min. Porcja dla 4 osób.

Składniki: 160 g. szwajcarskiego sera appenzeller, startego na grubych oczkach tarki, 280 g. ryżu do risotto, 90 g. szalotki bardzo drobno posiekanej, 60 g. masła, 160 g. młodego szpinaku, 65 g. rukoli, 900ml. bulionu warzywnego, 100ml. białego wina.

Rozpusć masło w dużym garnku, dodaj szalotkę i podsmaz aż będzie szklista. Dodaj ryż i pomieszaj tak, żeby ryż był zatopiony w tłuszczu. Dodaj białe wino, smaż do momentu, aż ryż będzie al dente. Dodaj szpinak, rukolę i ser, energicznie mieszaj, dopraw do smaku.

Autor: Elakow
Źródło: Danie inspirowane przepisem Pascala Brodnickiego

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)