Dieta Dla Zdrowia

Papryka faszerowana

To na bazie soffritto przygotujecie ragu alla bolognese oraz flaczki czy pyszną zupę warzywną. Warzywa za soffritto możecie zetrzeć lub drobno posiekać a potem wystarczy podsmażyć. Takie podsmażone warzywa są jak przyprawa, dodają fantastycznego aromatu.

  • Czas: ok. 15 minut
  • Ilość porcji: do jednego dania

Składniki

  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • ew. troszkę masła
Krok 1.
Warzywa można zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.
Krok 2.
Jeśli wybierzecie opcje z krojenie to im drobniej tym lepiej.
Krok 3.
Wrzucam na oliwę.
Krok 4.
Podsmażam aż warzywa z lekko pomarańczowych zmienia się w bardziej żółte (dobrze widać to przy startych a przy krojonych powinny zrobić się bardziej szkliste).

Autor: Alamaj
Źródło: http://kotlet.tv

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)