Dieta Dla Zdrowia

Paluchy pszenne

* 300g mąki pszennej * 1 łyżeczka soli * 1 łyżka siemienia lnianego * 5g świeżych drożdży * 175 ml wody

Mąkę z solą i siemieniem wymieszać w misce. Drożdże rozpuścić i dodać do mąki. Ciasto wyrobić i zostawić do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 5 części i formować prostokątne placki. Zwinąć w ruloniki. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Autor: marta919

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)