Dieta Dla Zdrowia

Naleśniki szpinakowe

Dietetyczne,bardzo zdrowe i pożywne danie.

Składniki: ciasto naleśnikowe:2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki, 2 jajka, 2 łyżki gazowanej wody mineralnej, olej. Farsz: 45 dag. szpinaku, 2 łyżki śmietany, łyżka masła, 4 ząbki czosnku, jajka /po jednym na każdy naleśnik/, sól,pieprz.

Przygotowanie:
Składniki ciasta miksujemy,odstawiamy na 20 minut i smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju.Farszmasło roztapiamy i smażymy na nim szpinakDodajemy zmiażdżony czosnek i śmietanę.Smażymy, aż szpinak odparuje.Doprawiamy do smaku.Naleśniki smarujemy szpinakowym farszem.Na środku robimy wgłębienie i wbijamy jajka.Oprószamy solą i pieprzem.Zapiekamy w temp.160 stopni, aż jajka się zetną.

Autor: barara

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (3)

  • syla_sala2011/09/18 21:55

    Szpinak!!

    Szpinak jest pyszny!! Nie wiem, skąd mit odrazy do niego. Fajny przepis!!

  • Marzena2011/09/18 18:41

    opinia

    Zdrowe i pożywne.Bogate w witaminy.

  • Marzena2011/09/18 18:32

    opinia

    Samo zdrowie na talerzu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)