Dieta Dla Zdrowia

Marchewkowe pulpety w pomidorowym sosie

Dietetyczne,zdrowe danie.

Składniki:
1 kg.marchewki, 2 ziemniaki, 2 łyżki kaszy manny, 20 dag.margaryny, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 ząbki czosnku, 1 cebula, sól, pieprz, natka pietruszki, 200ml wody.

Przygotowanie:
Ziemniaki i marchewki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy, sok zachowujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i z powstalej masy formujemy pulpeciki. Smazymy na 3/4 roztopionej margaryny. Cebulę siekamy i szklimy w rondelku na pozostałej margarynie. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Zachowany sok mieszamy z kaszą i wodą. Wlewamy do cebuli i mieszamy. Dodajemy pulpety, doprawiamy solą i piepzrem. Dusimy 15 minut. Do sosu dodajemy drobno posiekany czosnek i mieszamy. Gotową potrawę dekorujemy natką pietruszki.

Autor: barara

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (1)

  • Marzena2011/09/18 18:35

    opinia

    Doskonałe nawet dla niejadków, a jednocześnie bardzo zdrowe.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)