Dieta Dla Zdrowia

Młoda kapusta - samo zdrowie!

Sezonowe danie idealne na lato!

Składniki:
1 młoda kapusta,
1 średnia cebula,
1 filet z kurczaka,
1 łyżka śmietany 12%.

Kapuste poszatkować, włożyć do garnka, dolać 2 szklanki wody, dusic na małym gazie. Pierś pokroić dodać do kapusty. Cebulę pokroić, zeszklić dodać do reszty składników. Gotować, aż kapusta zmięknie, a większość wody wyparuje. Pod koniec gotowania dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem do smaku!

Autor: Stefanidos

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (3)

  • Eylem2015/07/14 10:13

    tFDcaepgvaO

    Ahoj! Once again, halusky is one of those diehsd we had very often while growing up and I make it now and my 12 year old son goes wild for this. I make mine very similar. I grate my cabbage as you do, saute it in a pan with some oil and some butter as well as salt and pepper. Cook it low and slow to get rid of the water. You can squeeze the water out, my mother and I do. But when it starts to brown by itself, I add some brown sugar and then some cinnamon. It adds a sweetness and a bit of something that is incredible. You can also add a bit of nutmeg, but not too much! Then we use home made egg noodles (a very stiff dough and grated into small bits) or wide egg noodles bought from the store. You can use bow tie pasta or Kluski noodles but that is a personal preference. When the noodles are almost done brown some butter in a separate saute pan. Mix everything together, add salt and pepper to taste. It is to die for! One bite of halusky and I am transported back home to my childhood with my baba. And I'm in heaven!

  • Carlos2015/07/11 13:56

    TSKODFMpY

    mi też historia Pana Pomidora bzdaro przypadła go gustu, nigdy bym się nie spodziewała że był tak nielubianym warzywem... tzn. owocem (:a rogaliki są faktycznie przepyszniaste, ja miałam piec w przyszłym tygodniu... ale zrobię jutro bo nie wytrzymam (;

  • Fkb2015/07/10 02:38

    BKd0AdtRQG

    I am so excited that you had a taste of your Polish roots.Too bad, when we got mairerd, Dad didn't like the polish food I had learned to make and now have forgotten the touch. Grandma Jean used to have me over for pierogi's for lunch. Guess you still wouldn't like the polish sausage but maybe the borscht which I made the other day. Yum!

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)