Dieta Dla Zdrowia

Kapusta z żurawinami

Żurawiny są bogatym żródłem witaminy A,C, i grupy witamin B. Zawierają cenne sole mineralne, kwasy organiczne, które mają działanie przeciwgorączkowe i wzmacniają odporność. Leczą jaskrę, zapobiegają się tworzeniu kamieni nerkowych. Korzystnie wpływają na pracę jelit. Mają właściwości antybakteryjne, pomagają w leczeniu dróg moczowych. Żurawina wskazana jest nie tylko w czasie diety, ale na co dzień.

Kapusta z żurawinami

Składniki:
50dag.kapusty,15 dag. żurawin, 2 jabłka, 1/2 szklanki jogurtu bez tłuszczu, sól i pieprz ziołowy.

Przygotowanie:
Oczyszczoną kapustę odsączamy na sicie, a następnie drobno szatkujemy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Umyte żurawiny przecieramy przez sito i dodajemy do pozostałych składników. Całość mieszamy z jogurtem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.

To dietetyczny przysmak na każdą kieszeń.

Autor: barara

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (2)

  • Keyla2016/11/22 05:37

    MebHXA4RzaK

    A simple and inlgtlieent point, well made. Thanks!

  • Eddie2016/11/20 11:25

    vKqENIIgnIHQ

    Always reshifreng to hear a rational answer.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)