Dieta Dla Zdrowia

Jesienny bigosik z fasolką szparagową

Jesteśmy na diecie - nic straconego pyszny lekki bigosik.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg kolorowej fasolki szparagowej
  • ok 1/2 głowy kapusty białej
  • 1 szt cebula biała
  • 2 szt marchewka duża
  • 1 łyżka oliwy
  • przyprawa uniwersalna do smaku
  • koperek ,natka pietruszki
  • liść laurowy 1 szt
  • kulki pieprzu 2 szt

    Fasolkę obieramy, odcinając końcówki fasolek, kapustę kroimy w paseczki. Cebule kroimy w kosteczkę. Do garnka z wodą wkładamy fasolkę - wsypujemy ok 1 łyżkę przyprawy uniwersalnej. Gotujemy 10 min . Po tym czasie dokładamy pokrojoną kapustę i startą na dużych oczkach marchewkę. Dodajemy liść laurowy i kilka kulek pieprzu. Gotujemy do miękkości. Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę. Od naszego bigosiku odlewamy nadmiar wody dodajemy masełko z cebulkę mieszamy doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną. Dajemy posiekaną natkę i koperek mieszamy. Podajemy na ciepło.

Autor: slajder21

Oceń artykuł

  • Ocena: 3.7/5
  • Głosów: 3

Komentarze (3)

  • Mkrtich2015/07/14 10:04

    bC6iRG8Tw

    Kedves Ne9vtelen,A kezele9s alatt a mennyise9gi PCR pozitedv, sze1mszerű eredme9nye biotzs adat; te9vede9s szinte kize1rt; a sze1m technikai okbf3l alacsonyabb lehet a valf3se1gne1l (pl. helytelen sze1lledte1s miatt). A 2011-es protokoll az fajrakezele9sne9l me9g szigorfabb lett: ha a harmadik hf3napban a PCR pozitedv, le kell e1lledtani a kezele9st!Mege9rtem, hogy nehe9z lehet a STOP szabe1lyt elfogadni, be1r logikus a szabe1ly oka: hate1stalan (nem kellően hate9kony) kezele9st nem erőltetfcnk!Reme9lhető, hogy az enzimek me9g egy jf3 ideig nem emelkednek jelentősen, e9s a ke9sőbbiekben az faj szerekkel meg fogje1k gyf3gyedtani. c9rdeklődjf6n kezelőorvose1tf3l a kise9rleti ste1diumban le9vő szerek ute1n, ha re9szt venne kiprf3be1le1sukban. Javasolhatf3 tove1bbe1 a ke9sőbbiekben a fibroscan megisme9tle9se is, hogy az betegse9g sfalyosse1ge1nak alakule1se1t jf3l meg lehessen edte9lni.TisztelettelMakara Mihe1ly dr.

  • Antie2015/07/10 01:34

    y8bd1KEatc

    Monika, dla mnie kwiaty ckinui sa tylko w ksiazkach kucharskich no i teraz u Ciebie :) Zawsze je przegapie a i smazenie w glebokim tluszczu tao zabawa nie dla mnie, ale jak juz na przyszlorocne lato idac Twym tropem zaoparze sie w polar, to moze i kwiaty ckinuiowe zdobede? Kusza :)

  • Sara2015/07/09 16:18

    IFoPI1Hr

    Panie Robercie podziwiam pana za to co pan osognail. Ten przepis jest poprostu na miare szefow takich jek Pan. Ja tez jestem z zawodu kucharzem i pracuje jako kucharz i bardzo mnie to fascynuje. Marze ze w dalekiej przyszlosci osiagne to co pan a mam dopiero 20 lat.pozdowieniaZ wielkim powarzaniemFilons3k

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)