Dieta Dla Zdrowia

Halibut w winnym sosie

Po ugotowaniu w aromatycznym wywarze mięso z halibuta staje się miękkie, delikatne i lekkostrawne.

Składniki: 1/2kg halibuta, 250ml białego wina (wytrawnego), 40g masła, 3 ząbki czosnku, 3 dymki, 3 gałązki koperku, 8 młodych marchewek, pół kalafiora, 1 cytryna, oliwa z oliwek.

Przygotowanie: Marynujemy Halibuta w oliwie wymieszanej z posiekanym koperkiem. Wino mieszamy z masłem, dymką, czosnkiem i gotujemy. Gdy wywar zawrze wkładamy do niego halibuta i gotujemy przez około 10 minut.
Marchewki kroimi wzdłuż dotujemy na parze przez około 10min.
Różyczki kalafiora gotujemy na parze, układamy razem z marchewką na talerzu. Na warzywa kładziemy ugotowanego halibuta, całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Smacznego!

Autor: Grubcio

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 2

Komentarze (4)

  • Maricel2015/07/14 10:12

    LLczg1MgU4

    agf pisze:Odkąd pamiętam czytałam dużo, książki były nieodłącznym elementem moejgo dzieciństwa, nie było bez nich dnia. Nie jestem w stanie zliczyć książek jakie przeczytałam będąc dzieckiem ani przypomnieć sobie ich wszystkich. Na pewno jednak jedną z ulubionych moich autorek była Lucy Maud Montgomery, ktf3rej Ania z Zielonego Wzgf3rza jest tylko jedną malutka kropelką w całym oceanie jej twf3rczości. Jej książki dawały mi taki wewnętrzny spokf3j, gdy tego potrzebowałam, pocieszały, gdy było mi smutno. Bohaterki jej książek to były dziewczynki, takie jak ja z każdą z nich miałam coś wspf3lnego, mogłam się z nią identyfikować, razem z nimi przeżywałam ich życie. Pamiętam Emilkę ze Srebrnego Nowiu i całą serię opowieści o niej, historie o Kilmeny i oczywiście wspaniałą Pat ze Srebrnego Gaju. To zresztą zafascynowana jej osobą wybrałam sobie moje trzecie imię, do bierzmowania -Patrycja. Uważam, że spędzenie dzieciństwa z nosem w książkach może być wartościowe, może być piękne. I na pewno lepsze niż dzieciństwo przed komputerem Człowiek w zimie zapomina, jak cudowna jest wiosna i ma co roku miłą niespodziankę Lucy Maud Montgomery ( Pat ze srebrnego Gaju )

  • Frances2015/07/11 13:56

    Yw0jqTLHb6DI

    Doskonałe, techniczne ppizresy w połączeniu z poezją smakf3w- nie tylko dla analfabetf3w kuchennych.Mam tylko jedną uwagę dotyczącą przepisu na ryż z warzywami w wersji I.Wyjdzie kiedy po odsączeniu włożymy do lodf3wki lub inaczej ostudzimy.kiedy jest gorący przykleja się do patelni i zamienia się w jedną bezkształtną breję.

  • Federica2015/07/10 03:31

    gTSAjTR5I7

    Ale skąd wziąć chińskiego kurczaka ? A tak na poważnie, to ja robię podnboe dania z tym, że używam nieco innych składnikf3w. Lubię to serwować gościom, bo częste się zdarza że nie mieli okazji jeść czegoś podnboego.

  • Nitka2011/07/19 09:41

    Świetny przepis

    Ryba wychodzi smaczniusia. Co prawda nie miałam halibuta tylko dorsza, ale... przepis REWELACJA!

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)