Dieta Dla Zdrowia

Gruszki w occie

Najlepsze gruszki w occie przygotowują rodzice Michała, to od nich dostajemy zawsze tyle słoików z gruszkami, że mamy zapas na całą zimę :) Takie gruszki to świetny dodatek do wielu dań, zarówno do kanapek na śniadanie, jak i do pieczeni na obiad. Czasem dorzucam je też do omletów. Dzisiaj szybki przepis na takie gruszki.

Składniki

  • 1 kg gruszek
  • 2 szklanki wody
  • 2/3 szklanki octu
  • szklanka cukru
  • 1 łyżeczka goździków
  • ew. troszkę cynamonu
  • sok z 1/2 cytryny
Krok 1.
Zagotowuję wodę z cukrem, octem, goździkami i sokiem z cytryny. Dodaję gruszki pokroje w ósemki lub ćwiartki, i całość gotuję na niewielkim ogniu, aż będą szkliste. Gruszki przekładam do słoików a potem zalewam całość bardzo ciepłym, ale nie gorącym płynem, w którym się gotowały. Pasteryzuje w garnku lub piekarniku (zobacz jak przygotować przetwory).

Autor: Alamaj
Źródło: http://kotlet.tv

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (2)

  • Armando2016/03/02 14:13

    EzJ8HwJkT4SA

    Szepyke!Kf6szf6nf6m, hogy re9szt vehettem ebben az akcif3ban, reme9lem me1skor is Veletek tatarthok, e9s akkor me1r me1sban is segedthetek, nem fagy, mint most... :(((dcdv, Hugi

  • Dima2016/02/14 06:09

    PrkWjlKdXNeO

    Sweet even with the bad memories thorwn in. They're not a team though?they're a family. And as Zazoo told Mufasa: There's one in every family, Sire. Two in mine actually.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)