Dieta Dla Zdrowia

Grillowana faszerowana cukinia

Proste i łatwe w przyrządzeniu danie z grilla:)

Składniki: 3 średnie cukinie opakowanie sera feta270 g 1 żółtko 3 pomidory 4 ząbki czosnku bazylia.

Cukinie przekroić na pół,wydrążyć posolić i odłożyć na ściereczkę wydrążoną częścią aby puściły sok. Przygotować farsz.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Fetę też drobno pokroić albo rozkruszyć. Wymieszać dokładnie pokrojone pomidory i fetę,dodać żółtko i zmiażdżony czosnek. Farsz odstawić na pół godzinki, aby się przegryzł.Nadziewamy połówki cukinii i na wierzchu posypujemy posiekaną bazylią. Najlepiej grillować pod przykryciem wtedy cukinie szybciej się ugrillują, grillujemy aż cukinie będą miękkie.

Autor: miki27
Źródło: moje przepisy własne

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (2)

  • JOANNA2011/07/21 16:21

    grilowana faszerowana cukinia

    smacznie wyglada

  • Galina2011/07/20 14:46

    Smaczne

    Bardzo dobre

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)