Dieta Dla Zdrowia

Frittata z łososiem i brokułami

Coś dla miłośników ryb i warzyw - frittata z łososia i brokułami. Danie zdrowe i przepyszne.

Metoda przygotowania

Przygotowanie:10 min | Gotowanie:15 min

1. Wrzucić brokuły do garnka z lekko osolonym wrzątkiem na 4 minuty, aż nieco zmiękną. Starannie odcedzić i odstawić.

2. Lekko ubić jajka ze szczypiorkiem i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Rozgrzać olej i masło na dużej patelni o grubym dnie z żaroodporną rączką, wlać jajka. Dodać brokuły, łososia i kukurydzę. Lekko wymieszać, by dodatki rozłożone były równomiernie.

3. Zagarnąć brzegi omletu w kierunku środka szerokim nożem lub łopatką, by surowe jajko z wierzchu spłynęło na dno patelni i ścięło się. Smażyć jeszcze 3-4 minuty, aż omlet przyrumieni się od spodu i lekko zetnie z wierzchu.

4. Rozgrzać mocno opiekacz. Posypać omlet parmezanem i wstawić pod grzałkę opiekacza. Opiekać 2-3 minuty, aż frittata przyrumieni się i będzie bardzo gorąca. Pokroić na ćwiartki i podawać.

Autor: Karina
Źródło: allerecipes.pl

Oceń artykuł

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)