Dieta Dla Zdrowia

Faszerowana papryka

Kuskus można przygotować na wiele sposobów na słodko i na ostro, na gorąco i na zimno.Jego smak zawsze pieści moje podniebienie. Kuskus zawiera cenne dla mojego organizmu wartości odżywcze. Jest delikatny, lekkostrawny, doskonały na okres letnich wakacji kiedy pragnę zjeść coś lekkiego. Nad morze w góry ,na grill, piknik wszędzie wspaniale smakuje.

300g ugotowanej kaszki kuskus
4 czerwone papryki
1 średnia marchewka
1 średnia pietruszka
200g pieczarek
1 średnia cebula 
200g mielonego mięsa
50g sera żółtego 
sól,pieprz do smaku


 Pietruszkę,marchewkę,pieczarki  zetrzeć na tarce o dużych
oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na
patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.Dusić pod
przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowaną
kaszką kuskus  doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany
farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym
serem. Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki
wody.Wstawiamy na 4045 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do
180stopni.

Autor: eluchap

Oceń artykuł

  • Ocena: 5/5
  • Głosów: 1

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)