Dieta Dla Zdrowia

Fasolka po katalońsku

Podstawowym składnikiem jest fasolka szparagowa, ale znajdziecie w tej potrawie także pyszne pomidory, młode ziemniaczki, cebulę i czosnek! Fasolka po katalońsku jest prostą, lekką, a zarazem bardzo smaczną propozycją obiadową na lato :)

Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 3-4 średnie pomidory
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 średnie ziemniaki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • świeże oregano

Wykonanie:


Fasolkę wrzucić do przyprawionego szczyptą soli i cukru wrzątku, gotować około 20 minut. Wyjąć, osączyć i ostudzić. Odkroić końcówki i pokroić każdy strąk na trzy części. Ziemniaki pokroić na cienki słupki, usmażyć jak frytki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, duże pomidory obrać i pokroić w kostkę.
Na oleju zrumienić posiekane cebule i czosnek, dodać ziemniaki i fasolkę. Całość przyprawić solą, pieprzem i papryką, chwilę razem smażyć. Na koniec dorzucić pomidory i wymieszać. Można dodać posiekane oregano.
Smacznego! :)

Autor: ilka_86

Oceń artykuł

Komentarze (2)

  • Lucas2015/07/14 10:16

    OzMKtutFc8

    Mi się skojarzyło z rf3wnie cyikawem hasłem jednego z mijanych przeze mnie samochodem punktf3w gastronomicznych . Niech moc naszego jedzenia będzie z Wami dodałem gazu!

  • Ayumi2015/07/10 05:59

    BXpWyvcS

    Powiało pf3źnym PRL'em Ma swf3j urok:) W sobotę byłam w Cieszynie i widziałam sklep-relikt. Lady i cały wystrf3j właśnie jak za czasf3w PRLowskich. Ten słoiczek ilnideae się w to wkomponowuje;)

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)