Dieta Dla Zdrowia

Pomidory faszerowane po prowansalsku

Pomidory należy umyć, a następnie odciąć jej górną część. Za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ. Lekko posolić w środku i odsączyć sok. Razowe kajzerki rozdrobnić w malakserze. Dodać drobno posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwę oraz sól i pieprz. Wymieszać.

Wykonanie:
Pomidory należy umyć, a następnie odciąć jej górną część. Za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ. Lekko posolić w środku i odsączyć sok.
Razowe kajzerki rozdrobnić w malakserze. Dodać drobno posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwę oraz sól i pieprz. Wymieszać.

Wydrążone pomidory napełnić farszem. Przykryć odciętą częścią. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 10-15 minut.

Składniki:
8 średnich pomidorów
2 kajzerki razowe
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
3 ząbki czosnku
łyżeczka suszonej bazylii
szczypta suszonego rozmarynu
sól
pieprz
2 łyżki oliwy

Autor: Mzidka

Oceń artykuł

Komentarze (0)

    Brak komentarzy do tego artykułu.

Dodaj komentarz

Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne, gdy się zarejestrujesz!
Dodatkowo zrobimy dla Ciebie darmową analizę Twojego sposobu odżywiania.

(wymagane)

(wymagany - nie będzie wyświetlany)

(wymagany)